vipwatches fake watches
Dobro došli Gost
 (Registracija -  Prijava)
Dolazi Šef!?
Portal FORUM Download
Posljednje Najave: TOJESIGURA I BET-AT-HOME NAGRAĐUJU Gostiju Online: 53    Članova Online: 0
Internet klađenje na hrvatski način
Tojesigura.com - klađenje i kladionice Forum : Zemaljske Kladionice

Napisano u Zemaljske Kladionice
Članovi pregledavaju Temu: None

Pošalji novu temuOdgovori
Prijašnja tema :: Slijedeća tema
Autor Poruka
  ToJeIvan

Avatar
Administrator
Administrator

Pristupio/la: 01.Listopad.2003
Lokacija: Hrvatska
Poruke: 2812
Poslano: 27.Lipanj.2010 u 20:02 | IP zapisan Citiram ToJeIvan

Internet klađenje na hrvatski način

Negdje početkom šestog mjeseca, dvije hrvatske kladionice su svoju ponudu obogatile i mogućnošću klađenja preko interneta na svojim stranicama. Mnogi će od vas koji se već godinama kladite online kod vodećih svjetskih internet kladionica reći bilo je i vrijeme! Radi se o kladionicama Fortuna i Super Sport, druge domaće još spavaju na tom području, a prije svega očekujem da će državni monopolist Hrvatska Lutrija biti prva sljedeća kladionica s internet klađenjem u ponudi.

Pa pogledajmo kako izgleda internet klađenje na hrvatski način u ponudi Fortune i Super Sporta.

 

Fortuna

Krećemo s Fortunom koja sa svojim stranicama i mogućnostima trenutno nudi igračima puno više i ozbiljnije iskustvo internet klađenja od Super Sporta.

Registracija je malo opsežnija i kompliciranija nego što smo navikli, prvenstveno jer se od korisnika odmah traži unos broja putovnice ili osobne iskaznice, što ne traži niti jedna TJS preporučena internet kladionica, već tek u obliku skena prije prve isplate. Obvezan je i unos broj mobitela što također obično nije praksa. Također se odmah prilikom registracije traži i unos broja računa kod banke za isplatu dobitaka, što također nije praksa od korisnika traži odmah i nepotrebno komplicira registraciju, već se obično može naknadno upisati u "Moj račun" ili sličnom dijelu sajta, recimo prije prve isplate.

Ono što je posebno specifično prilikom registracije kod Fortune i Super Sport kladionice jeste da se traži i unos OIB-a. Ukoliko ne znate svoj OIB možete ga saznati ovdje. Podaci o OIB-u se automatski provjeravaju sa serverom u Ministarstvu financija. Zahtjevajući OIB jasno je da je na ovaj način internet klađenje i kod Fortune i Super Sporta omogućeno samo za građane Hrvatske, što je vjerojatno posljedica ograničavajućeg zakona o internet klađenju, ali je nažalost na taj način onemogućeno domaćim kladionicama daljnje širenje na druga tržišta izvan Hrvatske, recimo BIH, Srbiju, itd.. što bi trebala biti osnovna prednost internet kladionice i što strane multinacionalne internet kladionice ne sputava, te imaju korisnike iz preko stotinu zemalja svijeta. Možda bi OIB trebao biti obvezan samo za igrače iz Hrvatske, a kada je igrač iz druge zemlje unos OIB-a ne bi trebao biti obvezan.

Nakon unosa svih podatka igrač na email prima link za aktivaciju, koji je potrebno kliknuti i nakon aktivacije stiže drugi email s lozinkom za prijavu u sustav.

Fortuna kod prve uplate nudi i velikodušni bonus, te će udvostručiti vašu prvu uplatu do maksimalno 1.000 Kn, što je svakako za pohvalu!

Uplate kod Fortune su moguće u poslovnicama kladionice, bankovnim transferom ili kreditnim karticama. Kod uplate u poslovnicama i uplate karticama iznos je odmah dostupan na računu, dok kod bankovnog transfera može proći i par dana. Minimalna uplata je 50 Kn karticama. Uplata karticama je najelegantnije rješenje, podržane su Visa i Mastercard kartice. Isplate su moguće u poslovnicama u roku jedan dan, ili na bankovni račun što traje par dana. Uplata karticama je veliki plus Fortune nad Super Sportom koji još nije riješio tu mogućnost. Ono što preostaje i jednoj i drugoj kladionici je da uvedu mogućnost uplata i isplata nekim internet servisima, prvenstveno jako dobrim i popularnim Moneybookersom i recimo možda Paysafe karticama.

Live klađenje. Klađenje uživo kod Fortune je ugodno iznenađenje, rješenje je na razini najboljih internet kladionica, a preko 20 oklada uživo je bilo dostupno na utakmice SP-a između Engleske i Njemačke koja se igrala u trenutku kada sam provjeravao sustav, fiksevi, prolaz, golovi, strijelci, kartoni, korneri, itd... sve je podržano.

Služba za korisnike. Nakon uspješne registracije, nisam dobio odmah na mobitel SMS s lozinkom za pristup Fortuni (kasnije sam tek vidio da sam iste informacije dobio odmah na email), krenio sam po pomoć i odlučio potražiti službu za korisnike na stranicama i jedne i druge kladionice. Nažalost ono što sam našao je trenutno daleko od standarda internet kladionica koje preporučamo na tojesigura.com, ali vjerujem da će uskoro i jedna i druga kladionica to poboljšati. Kod Fortune je neznatno bolja situacija od Super Sporta, koji na svojim stranicama pod "Kontakt" linkom otvara odmah email klijent s opcijom slanja emaila na jedan glavni email. Dakle nema niti email forme za slanje upita na određenu službu, niti brojeva telefona navedenih za igrače. Super Sport u sekciji za pomoć ima često postavljana pitanja, i pravila igranja. Kod Fortune postoji email forma za slanje emaila na određenu službu i flash vodič za klađenje. Ni kod jedne kladionice ne postoji mogućnost otvaranja "support ticketa", ili chata uživo.

 

Super Sport

Super Sport krasi nešto jednostavnija registracija od one kod Fortune, koja ide u 3 koraka, prvo se je potrebno registrirati, ostaviti željene podatke za prijavu korisničko ime, lozinku i email, potom nam dolazi email za aktivaciju, klikom na koji smo završili drugi korak i obveznu fazu registracije. Treći i posljednji korak je registracija za internet klađenje koji zanimljivo nije obvezan korak i kod Super Sporta se smatra odvojenim korakom, što nam pokaziva da Super Sport internet klađenje još ne smatra sastavnim dijelom svoje ponude i da nisu "prava" internet kladionica. Kod registracije za internet klađenje je potrebno upisati puno ime i prezime, datum rođenja, OIB i adresu. Naravno da svi podaci moraju biti točni kako bi korak bio uspješno završen, oni se automatski provjeravaju kod Ministrarstva financija.

Uplate su moguće u poslovnicama kladionice(s pozivom na broj koji ćete saznati na stranicama), ili bankovnim transferom. Nemogućnost uplate karticama je veliki nedostatak, ali po informacijama na stranici Super Sporta mogućnost uplata karticama i Moneybookersom su u pripremi. Po podacima Super Sporta za uplate bankovnim transferom iz Hrvatske do 13:00 će sredstva biti na vašem računu već isti dan. Minimalna uplata je 10 Kuna. Mogućnost isplate se pojavi tek kada ima novca na računu, minimalna isplata je 50 Kn i to samo na tekući račun, ne postoji još mogućnost isplate u poslovnicama.

Live klađenje za sada Super Sport ne nudi na sajtu, već samo u poslovnicama, što je vjerujem samo privremeno, jer je internet platforma tj. web site daleko pogodniji za pružanje live klađenja i vjerujem da će SS to uvesti ubrzo. Kako smo rekli Fortuna nudi vrlo dobro klađenje uživo.

Krajnji dojam je da Fortuna puno bolje izgleda i nudi više od Super Sporta. Mogućnosti uplata, upravljanje igrača svojim računom i klađenje uživo je puno ispred onoga što nudi Super Sport. SS mora uvesti prije svega barem i mogućnost uplata karticama, ovakvo internet klađenje kakvo trenutno nude je samo polovično. Fortuna registriranim igračima nudi i program vjernosti, poput renomiranih internet kladionica, gdje igrači osvajaju klupske bodove koje mogu zamjeniti za poklone i dodatne pogodnosti. Tu je i funkcionalno klađenje mobitelom s mogućnošću uplate listića preko mobitela.UPDATE*** 10.11.2010.

NAPRAVILI SMO I PRVI POGLED NA LIVE KLAĐENJE HRVATSKE LUTRIJE

Hrvatska Lutrija

Hrvatska lutrija se po uzoru na Fortunu ozbiljno pripremila za projekt Internet klađenja. Istina, nešto su slabije istaknuli na web stranicama nama tako važan novitet u ponudi (uvodna flash animacija i manji članci) no nekako smo pronašli ono što smo tražili. Možda zato što smo znali što tražimo. :-)

Odmah u startu primjećujemo kako ima prostora za napredak u user friendly pristupu, olakšavanje navigacije i slično.

Ipak, prvi dojam kod otvaranja računa je vrlo dobar i u nekoliko koraka možete otvoriti svoj online račun u kladionici Hrvatske lutrije. Redom popunite svoje osobne podatke, OIB (priložili su i link za provjeru vašeg OIB-a), adresa, grad i poštanski broj. Nakon općih podataka birate svoje korisničko ime te lozinku koja mora biti sastavljeno od kombinacije brojke i slova (dobra promjena za nas koji koristimo jednostavne lozinke). Treći korak je financijski i ovdje možete dati podatke svojeg tekućeg računa u nekoj od brojnih Hrvatskih banaka, za isplatu. Srećom ovaj korak se može preskočiti i poslije završiti. Prijenos ovih povjerljivih podataka zaštićen je SSL (Secure Socket Layer) certifikatom koji zapravo prikriva, odnosno širfrira podatke koje izmjenjujemo s web stranicom kako bi te vrlo važne informacije zaštitili od strane trećih osoba.
Pri kraju registracije nalazi se i jedan "upozoravajući korak" koji nesmijete zaboraviti niti u jednom trenutku vašeg klađenja a to je mogućnost postavljanja "ograničenja". Ova mogućnost vrlo savjesno je postavljena od strane pružatelja usluga (Hrvatske lutrije) po uzoru na velike online kladionica (TJS preporucene kladionice) koje brojnim člancima upozoravaju svoje igrače na mogućnosti da klađenje/kockanje preraste u problem. Također svoj račun ukoliko imate problema s prekomjernim klađenjem zamrznuti na određeno vrijeme, ili ga zatvoriti. Pohvalno.
Nakon što popunite sve podatke i prođete sve korake na e-mail koji ste unesli prilikom registracije stiže e-mail s linkom za aktivaciju korisničkog računa. Nakon što kliknete na taj link vaš korisnički račun (kladioničarski račun) postane aktivan istog trenutka.

MINUS je nedostatak bonusa prilikom prve uplate što ih stavlja korak iza Fortune no sigurni smo da će vrlo brzo nešto promijeniti po tom pitanju, barem su nam tako rekli u njihovoj podršci za korisnike. ;-)

Uplate su moguće na nekoliko načina. Nama najzanimljiviji su svakako putem kreditnih kartica (MasterCard i VISA) i putem bona Hrvatske lutrije. Ova dva načina uplate su trenutna i iznos se odmah pridoda vašem kladioničarskom računu. Treći način je bankovnom uplatom koja u prosjeku traje do 3 radna dana. Kreditnim karticama moguće je uplatiti minimalno 10 kn, bonom HL u vrijednosti bona te bankovna uplata koja nema ograničenja.
Isplata se vrši na vaš tekući račun, vrijeme obrade je do 3 radna dana.

Za uplate i isplate HL ne naplaćuje nikakve naknade, pohvalno! Uplate karticama se rade preko servera PBZ banke i kod uplate gnjave između obveznih podataka za transkaciju i bespotrebnim obveznim unosom emaila i telefonskog broja.

Kao i kod drugih HR online kladionica, jako nam nedostaje mogućnost uplate/isplate putem nekih od online novčanika, posebno Moneybookersom.

Live klađenje također je kao i kod Fortune iznenađenje kojem se (barem ne još u ovoj početnoj fazi) nismo nadali. Jedina negativna činjenica kod klađenja uživo je ta što još nije aktivno kao ni mogućnosti igranja kasino igara i raznih automata (iako su na web stranici dostupne informacije o tome). Na upit podršci (koja radi 0-24h na besplatnom broju telefona) uvjeravaju nas kako će vrlo skoro biti moguće i ostale igre na sreću koje su trenutno nedostupne. Od ostalih igara koje je moguće odigrati za ljubitelje Lota tu su Loto 7/39 (sa Super 7 i Joker), Loto 6/45 (i Joker), TV Bingo 15/90 ( i Bingo plus) te Keno. Za sami početak u online svijetu moramo priznati impresivno i s nestrpljenjem čekamo online klađenje i kasino igre.

Služba za korisnike nije po uzoru na telekomunikacijske operatere (razgovor sa strojem) i pozivom na besplatan broj (0800/600-607) vrlo brzo javlja se neki od ugodnih glasova operatera (imali smo sreće pa su se svaki puta do sada javile pripadnice ljepšeg spola) i vrlo rado će vam odgovoriti na svako vaše pitanje ili pomoći pri otklanjanju problema. Ako niste ljubitelj/ica telefonskog razgovora svaki upit možete poslati i na e-mail podrska@lutrija.hr, odgovor smo primili iznenađujuće brzo. Iako se kroz vaš korisnički račun nemože prijaviti problem putem ticketa niti live chata, besplatan telefon s 0-24h podrškom i brzim odgovaranjem na e-mail i više ne nego dovoljno za nas.


Uređeno od tojeivan - 10.Studeni.2010 u 23:33


__________________
Stara kaubojska II:
"Don't judge people by their relatives"
  Status: Offline
Pogledaj ToJeIvan's Profil Pretraži druge poruke poslane od ToJeIvan Posjeti ToJeIvan's Početna strana
 
  ToJeIvan

Avatar
Administrator
Administrator

Pristupio/la: 01.Listopad.2003
Lokacija: Hrvatska
Poruke: 2812
Poslano: 28.Lipanj.2010 u 17:24 | IP zapisan Citiram ToJeIvan

Zaboravio sam spomenuti da su kod Fortune manipulativni troškovi 9%, što me iznenadilo , jer koliko znam uglavnom su 5% kod lokalnih kladionica, kod internet naravno m.p. ne postoje. 


__________________
Stara kaubojska II:
"Don't judge people by their relatives"
  Status: Offline
Pogledaj ToJeIvan's Profil Pretraži druge poruke poslane od ToJeIvan Posjeti ToJeIvan's Početna strana
 
  lucky_boy

Avatar
eXtraTiper TENIS
eXtraTiper TENIS

Pristupio/la: 15.Siječanj.2007
Lokacija: Croatia
Poruke: 1496
Poslano: 28.Lipanj.2010 u 19:02 | IP zapisan Citiram lucky_boy

Zar nije fortuni 9% m.t. samo kad se igra single, a od 2-6 parova je 5% a onda preko je 2.5%, tako sam ja bar cit nedavno...osobno se slabo kladim u fortuni, jer volim igrat razrade utakmica, one hendikepe, manje-vece, a to oni nemaju u ponudi. A ono za m.t. na netu, jel to nema onda ni u SS ni u fortuni?
  Status: Offline
Pogledaj lucky_boy's Profil Pretraži druge poruke poslane od lucky_boy
 
  ToJeIvan

Avatar
Administrator
Administrator

Pristupio/la: 01.Listopad.2003
Lokacija: Hrvatska
Poruke: 2812
Poslano: 29.Lipanj.2010 u 07:44 | IP zapisan Citiram ToJeIvan

Je u pravu si kod fortune je 9% na singlove, a poslije 5% itd...

I kod klađenja preko neta kod Fortune i SuperSporta ostaju manipulativni troškovi, lijepe strane internet klade.


__________________
Stara kaubojska II:
"Don't judge people by their relatives"
  Status: Offline
Pogledaj ToJeIvan's Profil Pretraži druge poruke poslane od ToJeIvan Posjeti ToJeIvan's Početna strana
 
  ToJeIvan

Avatar
Administrator
Administrator

Pristupio/la: 01.Listopad.2003
Lokacija: Hrvatska
Poruke: 2812
Poslano: 29.Lipanj.2010 u 07:47 | IP zapisan Citiram ToJeIvan

Evo Fortuna mi još nije isplatila bonus od 100% za registraciju za internet klađenje. Radi se o nekih 50 Kn koje sam uplatio za probu. Prekjučer sam im poslao mejl i nakon 2 dana još nema odgovora. Danas šaljem novi...


__________________
Stara kaubojska II:
"Don't judge people by their relatives"
  Status: Offline
Pogledaj ToJeIvan's Profil Pretraži druge poruke poslane od ToJeIvan Posjeti ToJeIvan's Početna strana
 
  lucky_boy

Avatar
eXtraTiper TENIS
eXtraTiper TENIS

Pristupio/la: 15.Siječanj.2007
Lokacija: Croatia
Poruke: 1496
Poslano: 30.Lipanj.2010 u 23:35 | IP zapisan Citiram lucky_boy

I jos nesto vezano za Fortunu. Dijele bonus 100% do 1000 kn, no taj se bonus mora 6 puta obrnuti i to na minimalnu kvotu 6, sto nema veze za zdravim razumom...hvala lijepo...
  Status: Offline
Pogledaj lucky_boy's Profil Pretraži druge poruke poslane od lucky_boy
 
  ToJeIvan

Avatar
Administrator
Administrator

Pristupio/la: 01.Listopad.2003
Lokacija: Hrvatska
Poruke: 2812
Poslano: 10.Studeni.2010 u 23:34 | IP zapisan Citiram ToJeIvan

Evo i Hrvatska Lutrija je uvela internet klađenje na svojim stranicama i prvi pogled na njihovu uslugu možete pronaći u osvježenom članku gore. 


__________________
Stara kaubojska II:
"Don't judge people by their relatives"
  Status: Offline
Pogledaj ToJeIvan's Profil Pretraži druge poruke poslane od ToJeIvan Posjeti ToJeIvan's Početna strana
 
  Lone Rider

Avatar
Kadet
Kadet

Pristupio/la: 12.Listopad.2009
Lokacija: Hrvatska
Poruke: 14
Poslano: 08.Veljača.2012 u 09:23 | IP zapisan Citiram Lone Rider

Mislim da je vrijeme da i ovdje malo osvježi tema sa novim
informacijama, PSk ima internet klađenje i koji su sada bonusi
u zemaljskim kladionicama kod online igranja.
  Status: Offline
Pogledaj Lone Rider's Profil Pretraži druge poruke poslane od Lone Rider
 
  #gosponFulir#

Avatar
Admin2
Admin2

Pristupio/la: 05.Listopad.2006
Lokacija: Croatia
Poruke: 2766
Poslano: 09.Veljača.2012 u 17:25 | IP zapisan Citiram #gosponFulir#

Lone Rider je napisao:
Mislim da je vrijeme da i ovdje malo
osvježi tema sa novim
informacijama, PSk ima internet klađenje i koji su sada bonusi
u zemaljskim kladionicama kod online igranja.


Treba ih najprije testirati pa ćemo vidjeti zaslužuju li koju
rečenicu na našim stranicama.
U svakom slučaju hvala za informaciju.


__________________
"This time next year, we'll be millionaires!" - Derek "Del Boy" Trotter
  Status: Offline
Pogledaj #gosponFulir#'s Profil Pretraži druge poruke poslane od #gosponFulir#
 
  chanyuan

Veteran
Veteran

Pristupio/la: 28.Travanj.2017
Poruke: 543
Poslano: 28.Travanj.2017 u 11:22 | IP zapisan Citiram chanyuan

chanyuan2017.04.28
coach factory outlet
cheap nhl jerseys
chrome hearts outlet
polo outlet
oakley sunglasses
ralph lauren uk
coach outlet online coach factory outlet
mizuno running shoes
mulberry handbags
rolex watches
polo ralph lauren outlet
rolex outlet
hollister clothing
ray ban sunglasses
oakley sunglasses
nike mercurial
cheap ray bans
coach outlet
michael kors outlet clearance
marc jacobs outlet
nike roshe one
cheap ray ban sunglasses
asics
swarovski crystal
oakley sunglasses wholesale
coach outlet online
fitflops
burberry outlet
rolex watches,rolex watches,swiss watches,watches for men,watches for women,omega watches,replica watches,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex
polo outlet
coach outlet store online
coach factory outlet
coach outlet
hermes birkin
jordan shoes
nike trainers
louis vuitton
fitflops sale clearance
burberry outlet
yeezy boost 350
oakley sunglasses
louis vuitton
tory burch outlet
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet clearance
nike store uk
polo outlet
ray ban sunglasses wholesale
michael kors outlet online
reebok trainers
true religion sale
coach outlet online
rolex watches
thomas sabo charms
coach outlet online
christian louboutin sale
polo shirts
michael kors
coach outlet store online
football shirts
coach factory outlet
michael kors handbags
coach outlet store online
coach outlet store online
cheap ray bans
polo outlet store
true religion jeans
michael kors outlet clearance
oakley sunglasses
gucci borse
cheap mlb jerseys
ray ban sunglasses
kate spade
coach outlet
cheap ray ban sunglasses
supra shoes
cheap jordans
fitflops
louis vuitton outlet
fitflops shoes
true religion outlet
pandora jewelry
rolex watches
polo ralph lauren
oakley sunglasses
coach outlet store online
louis vuitton outlet
coach factory outlet
coach outlet store online
ralph lauren uk
herve leger outlet
louis vuitton outlet
coach outlet
coach outlet store online
cheap jordans
louis vuitton outlet
coach outlet online
ray ban sunglasses outlet
swarovski crystal
coach factory outlet
louis vuitton outlet stores
longchamp handbags
michael kors outlet clearance
coach outlet
tory burch outlet
burberry canada
nba jerseys wholesale
cheap oakley sunglasses
jerseys wholesale
oakley sunglasses wholesale
michael kors handbags
fred perry polo shirts
rolex watches
hermes belt
mulberry sale
ecco outlet
michael kors outlet
coach outlet store online
lacoste pas cher
ray ban sunglasses
swarovski jewelry
oakley sunglasses
michael kors outlet
polo ralph lauren
ralph lauren polo
ralph lauren uk
true religion outlet
adidas nmd runner
louis vuitton handbags
juicy couture outlet
pandora outlet
fitflops
cheap football shirts
coach outlet
michael kors outlet clearance
michael kors outlet online
cartier watches
chrome hearts outlet
coach outlet store online
ray bans
fitflops
louis vuitton outlet
coach outlet
cheap jordans
ralph lauren
michael kors handbags
polo ralph lauren
pandora jewelry
louis vuitton
hermes bags
louis vuitton outlet
links of london
polo outlet
michael kors
michael kors outlet online
polo outlet stores
cleveland cavaliers jersey
dior sunglasses
fitflops shoes
polo ralph lauren outlet
cartier watches for women
ray ban sunglasses
coach outlet
ray ban sunglasses
christian louboutin shoes
louis vuitton
michael kors outlet
louis vuitton outlet online
louis vuitton uk
michael kors outlet clearance
cartier outlet
coach outlet store online
oakley sunglasses
louis vuitton outlet stores
oakley sunglasses wholesale
oakley sunglasses wholesale
coach outlet online
michael kors outlet clearance
louis vuitton
coach outlet
christian louboutin
nike outlet store
oakley sunglasses wholesale
vans shoes
louis vuitton outlet online
fitflops sale clearance
cheap ray ban sunglasses
nike outlet
prada sunglasses
michael kors outlet clearance
coach handbags
louis vuitton outlet stores
hollister clothing
michael kors outlet
cheap ray ban sunglasses
ferragamo outlet
cheap jordan shoes
chrome hearts
ralph lauren polo
coach outlet clearance
mont blanc pens
pandora outlet
nike trainers
coach factory outlet
swarovski outlet
mac cosmetics sale
polo ralph lauren
ray ban sunglasses
ralph lauren
michael kors outlet
hollister sale
coach outlet online
coach factory outlet
michael kors outlet
coach outlet online
coach outlet store online
rolex watches
michael kors outlet
mulberry handbags
michael kors outlet clearance
michael kors outlet
los angeles lakers jerseys
longchamp outlet
air max 90
ray ban sunglasses
polo ralph lauren
longchamp
louis vuitton outlet
coach outlet store online
nfl jerseys wholesale
adidas uk
michael kors outlet
michael kors outlet
coach factory outlet
fitflops sale
louis vuitton handbags
louis vuitton outlet online
swarovski jewelry
coach factory outlet
lacoste polo shirts
hollister clothing
coach outlet store online
michael kors outlet online
coach outlet online
soccer jerseys
pandora charms
coach outlet store online
mulberry handbags sale
coach factory outlet
beats by dr dre
futbol baratas
coach outlet store online
oakley sunglasses
cheap nba jerseys
ray-ban sunglasses
mcm outlet
michael kors handbags
coach factory outlet
michael kors wallets
oakley sunglasses wholesale
christian louboutin outlet
michael kors outlet online
louis vuitton handbags
christian louboutin sale
oakley sunglasses
lebron james shoes
coach outlet clearance
true religion jeans
louis vuitton
cheap oakley sunglasses
oakley sunglasses
rolex outlet
cartier watches
cheap oakley sunglasses
cheap oakley sunglasses
swarovski crystal
cheap ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
pandora jewellery
polo outlet
christian louboutin outlet
nike huarache
ralph lauren shirts
cazal sunglasses
ralph lauren outlet stores
coach outlet store online
cheap jordans
hollister clothing
christian louboutin shoes
coach outlet
true religion jeans
coach outlet online
michael kors outlet online
birkenstock shoes
coach outlet
coach outlet online
longchamp handbags
oakley sunglasses wholesale
michael kors
oakley sunglasses wholesale
louis vuitton pas cher
christian louboutin outlet
tory burch shoes
michael kors outlet
cheap oakley sunglasses
ralph lauren polo
ray ban sunglasses
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet clearance
cheap nfl jerseys
replica watches
cheap ray ban sunglasses
true religion jeans
new balance shoes
gucci outlet store
oakley sunglasses wholesale
cheap jordans
adidas trainers
michael kors handbags outlet
ray ban wayfarer
nike shoes uk
cheap oakley sunglasses
cheap nfl jerseys
michael kors outlet
coach outlet online
coach outlet online
oakley sunglasses
coach outlet
coach outlet clearance
louis vuitton
louis vuitton
puma outlet
michael kors factory outlet
oakley sunglasses
hollister clothing
ralph lauren outlet
louis vuitton outlet
coach outlet
tory burch outlet online
coach outlet
kate spade handbags
cheap mlb jerseys
gucci outlet
ray ban sunglasses
christian louboutin outlet
oakley sunglasses
polo ralph lauren
oakley sunglasses
oakley sunglasses
thomas sabo
hermes belts
oakley sunglasses sale
jordan shoes
louis vuitton outlet
cheap ray ban sunglasses
pandora jewelry
air max 90
hollister clothing
ray ban sunglasses
air jordan 4
gucci bags
louis vuitton
ray bans
michael kors handbags clearance
nike air max 2015
mbt shoes
ray ban sunglasses
christian louboutin shoes
christian louboutin outlet
louis vuitton
converse shoes
beats by dre
cartier watches for sale
rolex watches for sale
iphone case
ralph lauren
coach outlet online
nike shoes
cheap oakley sunglasses
mulberry handbags
coach outlet store online
coach outlet
louis vuitton outlet stores
true religion jeans
true religion jeans
nike free 5
oakley sunglasses
kobe 9
polo outlet online
fitflops
tory burch outlet online
cheap snapbacks
michael kors handbags
coach outlet online
louis vuitton outlet
oakley sunglasses sale
louis vuitton outlet online
polo ralph lauren
rolex watches
christian louboutin shoes
swarovski outlet
coach factory outlet
air max 90
mulberry handbags
gucci site ufficiale
cheap oakley sunglasses
louis vuitton outlet store
fitflops sale clearance
prada shoes
nike shoes
air max 90
gucci outlet
coach outlet online
coach outlet online
ed hardy clothing
michael kors outlet clearance
longchamp
ralph lauren outlet
valentino outlet
ray ban sunglasses
coach outlet online
ralph lauren outlet
swarovski crystal
yeezy boost
giuseppe zanotti outlet
longchamp outlet
coach outlet
michael kors handbags
coach outlet online
kevin durant shoes
coach outlet online coach factory outlet
coach outlet online
nike shoes
coach outlet
swarovski crystal
adidas wings
air max 90
cheap jerseys wholesale
louis vuitton handbags
borse louis vuitton
michael kors factory outlet
cheap ray bans
louis vuitton outlet
louis vuitton outlet stores
polo outlet stores
montblanc pens
gucci outlet online
michael kors outlet clearance
nike huarache
longchamp handbags
coach outlet store online
coach outlet store online
cheap oakley sunglasses
christian louboutin
nike blazer pas cher
burberry outlet
fitflops sale clearance
ray ban sunglasses
michael kors canada
coach factory outlet
polo ralph lauren
ferragamo shoes
coach outlet
michael kors uk
swarovski uk
coach outlet store online
christian louboutin outlet
cheap nike shoes
coach outlet
nike roshe run
true religion uk
polo outlet
louis vuitton handbags
mulberry handbags
coach outlet
michael kors handbags
pandora outlet
coach factory outlet online
true religion jeans
coach outlet
nike store uk
tory burch outlet
michael kors bags
oakley sunglasses wholesale
birkenstock sandals
louis vuitton outlet
cheap jordans free shipping
michael kors outlet online
oakley sunglasses wholesale
coach outlet online
tods outlet
fitflops sale clearance
kate spade handbags
oakley sunglasses
tory burch outlet online store
louis vuitton borse
christian louboutin online
polo ralph lauren
polo ralph lauren
true religion jeans
ferragamo shoes
fitflops sale clearance
kobe shoes
hermes outlet
louis vuitton outlet
borse gucci
coach outlet online
rolex watches
reebok outlet store
ray ban sunglasses
coach outlet online
salomon outlet
coach outlet
tory burch outlet
michael kors handbags
christian louboutin uk
sac louis vuitton pas cher
yeezy boost
michael kors outlet
louis vuitton
true religion jeans
coach outlet online
coach factory outlet
basketball shoes
cheap ray ban sunglasses
ralph lauren polo
nike foamposite
oakley sunglasses wholesale
polo ralph lauren outlet
oakley sunglasses sale
coach outlet online
true religion uk
michael kors factory outlet
louis vuitton outlet clearance
ray ban sunglasses uk
coach factory outlet
coach outlet store online
louis vuitton uk
coach outlet online
polo shirts
coach factory outlet
oakley sunglasses
gucci outlet online
oakley sunglasses
chrome hearts
ray ban sunglasses
louis vuitton outlet
christian louboutin
ralph lauren outlet
mulberry bags
cheap oakley sunglasses
louis vuitton outlet
ferragamo shoes
lebron james shoes
fitflops sale clearance
cartier watches
gucci handbags
oakley sunglasses wholesale
hollister shirts
cheap oakley sunglasses
bottega veneta outlet
nike trainers
christian louboutin
louis vuitton outlet
ralph lauren polo
oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet clearance
oakley sunglasses wholesale
nike store
coach outlet online
oakley sunglasses
michael kors outlet stores
gucci outlet online
fitflops outlet
beats headphones
louis vuitton
coach outlet clearance
polo outlet
michael kors outlet
ralph lauren polo shirts
polo ralph lauren
coach outlet clearance
cartier outlet
michael kors handbags
louis vuitton
ray ban sunglasses
nike outlet store
mcm backpack
cheap oakley sunglasses
ray bans
louis vuitton handbags
cheap nfl jerseys
pandora charms sale clearance
oakley sunglasses
coach outlet online
coach outlet
coach outlet
rolex uk
cleveland cavaliers jerseys
louis vuitton outlet
coach outlet online
louis vuitton online
omega watches
swarovski outlet
nba jerseys
soccer jerseys
prada outlet
beats by dr dre
oakley sunglasses sale
swarovski jewellery
coach outlet
michael kors outlet online
cheap jordans for sale
polo ralph lauren
louis vuitton
prada handbags
gucci outlet
ferragamo outlet
ralph lauren
true religion outlet
michael kors
true religion jeans
true religion jeans
ray-ban sunglasses
coach outlet canada
coach outlet store
tory burch outlet online
air max uk
louis vuitton outlet
nike air force 1
longchamp outlet
michael kors outlet
air max uk
adidas outlet store
mulberry outlet
ray ban sunglasses
coach outlet
tory burch outlet stores
kate spade outlet
polo pas cher
louis vuitton
polo ralph lauren outlet
ralph lauren pas cher
nike roshe
cheap ray bans
polo outlet
michael kors outlet clearance
michael kors uk
hollister
gucci outlet
coach outlet store online
polo ralph lauren
ralph lauren polo
cheap oakley sunglasses
oakley sunglasses
swarovski crystal
jordan shoes
ferragamo outlet
louis vuitton outlet
michael kors outlet
louis vuitton
michael kors handbags
nike roshe run
michael kors outlet store
ralph lauren polo
louis vuitton outlet clearance
coach outlet
cartier watches
ysl outlet
instyler ionic styler
hollister uk
mac cosmetics
yeezy boost 350
los angeles lakers
nike air max
michael kors handbags
adidas nmd
roshe run
coach outlet
gucci outlet
cheap oakley sunglasses
coach outlet clearance
burberry outlet
michael kors handbags sale
ralph lauren outlet
nike blazer pas cher
replica watches
cheap nba jerseys
cheap oakley sunglasses
ralph lauren outlet
salomon shoes
louis vuitton outlet
coach outlet
longchamp handbags
nike air max
christian louboutin outlet
ecco shoes
louis vuitton
adidas nmd runner
polo ralph lauren
ray ban sunglasses uk
michael kors outlet
ray-ban sunglasses
michael kors
nike trainers
nike shoes for women
michael kors wallets for women
polo ralph lauren
mulberry bags
coach outlet online coach factory outlet
louis vuitton handbags
tory burch outlet
kobe bryant shoes
coach outlet online
longchamp handbags
kd shoes
polo outlet
ferragamo shoes
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags
coach outlet online
rthtyhy
  Status: Offline
Pogledaj chanyuan's Profil Pretraži druge poruke poslane od chanyuan
 
1 Korisnik(a) pregledava ovu temu, 1 gostiju i 0 članova
0 Clan(ova):
<< Prijašnja tema Podijeli s drugima: 
| Više
Slijedeća tema >>

Stranica od 2 Dalje >>
  OdgovoriPošalji novu temu
Verzija za ispis Verzija za ispis

Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete brisati svoje poruke u ovom forumu
Vi ne možete uređivati svoje poruke u ovom forumu
Vi ne možete kreirati ankete u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Skok na forum


Čekajući da se učita stranica, izgubili ste 0.6406 sekundi.
ugg outlet
Open / Close Module Close Module
Posljednje poruke foruma
Can you stream NBC Sports on Roku?
Posljednji Odgovor od garciatatiana
U forumu: Internet Kladionice

Garett Bolles Jersey
Posljednji Odgovor od huangjian123
U forumu: NOGOMET

New Nike Trainers
Posljednji Odgovor od Qacvclace
U forumu: Javna Tribina

New Nike Trainers
Posljednji Odgovor od Qacvclace
U forumu: Javna Tribina

www.redwingsshoponline.com
Posljednji Odgovor od huangjian123
U forumu: NOGOMET

Adidas Superstar Argent
Posljednji Odgovor od Qacvclace
U forumu: Javna Tribina

www.thevikingsfootballauthentic.com
Posljednji Odgovor od hong wei
U forumu: Javna Tribina

Seattle Seahawks T-Shirt
Posljednji Odgovor od huangjian123
U forumu: NOGOMET

www.minnesotavikingsteamonline.com
Posljednji Odgovor od hong wei
U forumu: Javna Tribina

Duane Brown Jersey
Posljednji Odgovor od huangjian123
U forumu: NOGOMET

Cheap Jordan Jenkins Jersey
Posljednji Odgovor od huangjian123
U forumu: NOGOMET

Darron Lee Jersey
Posljednji Odgovor od huangjian123
U forumu: NOGOMET

Newport Cigarettes Smoking brings me
Posljednji Odgovor od cigspriced
U forumu: NOGOMET

Leonard Fournette Jersey
Posljednji Odgovor od huangjian123
U forumu: NOGOMET

Telvin Smith Jersey
Posljednji Odgovor od huangjian123
U forumu: NOGOMET


[ Vrijeme izvršavanja skripte: 0.6719 ]
[ Članovi pregledavaju stranicu: none ]

Copyright ©2002-2012 Tojesigura.com [10 GODINA S VAMA!]
Sva prava zadržana.

  Iznad 18Tojesigura.com pruža informacije o sportskom klađenju koje je zabranjeno za maloljetnike.
Osobe koje imaju problema s klađenjem ovdje mogu pronaći pomoć.

Tojesigura.com je najpreglednija na razlučivosti ekrana od 1024x768.
Nazad na Vrh