Martingale i Anti-Martingale sistem - strategije ulaganja novca, opis i upotreba

Martingale i Anti-Martingale sistem/strategija ulaganja novca

 

Martingale

Martingale je strategija upravljanja novcem koja je nastala u Francuskim kockarnicama, gdje se je primjenjivala u ruletu i to uglavnom na crveno i crno polje. Martingale je vrlo jednostavan pa se vrlo lako primjenjuje i na sportsko klađenje. Zanimljivo je da prilikom upotrebe Martingalea ne morate uopće pratiti nogomet, čak niti znati tko igra, da bi mogli ostvarivati dobit.

Njegova primjena je ovakva:

Odaberete tečaj na koji ćete se kladiti, on uvijek mora biti isti. Uplatite početni ulog. Svaku okladu koju izgubite sljedeći put uplaćujete dvostruki ulog, a kada dobijete uplaćivate početni ulog. Logično je da jednom kada dobijete isplatiti ćete sve dotad uplaćeno i još i zaraditi. Igra?sa neograničenom bankom će kad tad odigrati dobitnu okladu i vratiti novac i jo?i zaraditi, međutim ni jedan igra?nema beskonačni financijski izvor, a eksponencijalni rast uloga će dovesti do bankrota one lakomislene koji ga upotrebljavaju.

Primjer:

Odaberete tečaj 3.00, što je negdje približno tečaj neriješenog ishoda u nogometu. Taj odabrani tečaj ne mijenjate, u jednoj seriji se uvijek kladite na njega! Uplatite 5 kuna, izgubite, sljedeći put morate uplatiti dvostruko, dakle 10 kn, opet izgubite, uplatite 20 kn, izgubite, uplatite 40 kn dobijete. Aha, dakle gdje smo sada? Dosada ste uplatili 5 kn + 10 kn + 20 kn + 40 kn = 75 kn. A dobili ste 40 * 3.00 =  120 Kn. 120 – 75 = 45 kn zarade. Nije loše ha?

Ali pazite gornja serija promašenih uplata u primjeru je SAMO primjer. Dobili smo kod 4. uplate, što je kod tečaja 3.00 odlična sreća. Kod toga tečaja promašaji od 9 puta zaredom su normalni, iako zakon vjerovatnosti kaže da bi nakon toga trebao doći vaš pogodak, sve je to samo teorija, dakle nakon nekog n-tog pokušaja vaše su šanse za pogodak u stvari iste kao i kod prvog pokušaja? Ili ne? Einstaine pomozi!

Važno je samo to da shvatite da Martingale taktika upravljanja novcem je vrlo rizična, njena strategija je klađenje sve više i više i sa sve višim ulozima, tako da vas vrlo brzo može odvesti u BANKROT, stoga je nikako ne preporučamo!

Poželjni uvjeti za Martingale:

1. Neograničen izvor novca, da uvijek možete dočekati pogodak.

Anti-Martingale

Anti-Martingale je suprotna strategija od poznatije Martingale. Anti-Martingale za razliku od Martingale-a povećava ulog nakon pobjedničke oklade, dok smanjiva ulog nakon gubitka. U ovome slučaju igra?će imati korist od pobjedničkog niza ili što se kaže dok je “u formi”, dok će smanjiti gubitke dok je hladan, ili “van forme” tj. dok ima gubitnički niz.

©Tojesigura.com Sva prava zadržana. Ako želite ovaj članak staviti na neki drugi web sajt, morate nas kontaktirati i tražiti dozvolu.